HubFora

Antalet förskott företag har fördubblats i Sverige bara inom fem år 

Additional Details

" Den första ( textning ) inteckning var givet i mitten från mars 2006 , " sa Janne Åkerlund , en talesman för Sveriges indrivning byrå Kronofogden , addera den första faktura samlare var skickades ut bara tre månader efter .

Sedan dess , det nummer av un - ersätts text meddelande lån har skjutit i höjden : 2007 , blev Kronofogden i uppdrag att insamling skulder från 20.000 sådana lån , 35,9 procent beviljades till individer i åldern 18 till 2 5 .

" det finns anledning vara allvar berörda om det utveckling , " chef för det svenska Konsumentverket , Gunnar Larsson , berättade AFP .

I nya låna systemet , han påstår , har gjort det möjligt människor vanligtvis avstängda från få lån, som annan reducerat samt adolescentes - och nej - inkomster grupper , för att låna kontanter i nolltid platt .

Men då lånen , på vanliga uppgår till 3.000 kronor , förutom medeltal arvode om 500 kronor och räntebetalningar50 kronor , borde dessutom vara ersätts på en rasande hastighet bara 30 dagar .

Och if lånen inte ersätts i tid , gäldenärer därför är " instängd " i en ond skuld grupp och är många fall driven till överväga nya lån till betala tillbaka de skyhöga räntesatser och sena avgifter som följer , Larsson och Åkerlund förtydligas .

" Lånen beviljas för en månad och i slutet av månaden det finns bara inte tillräckligt pengar till löna lånet och den laddning , " sagt Larsson , kontakt på långivare till förbättras deras kredit - kontroller före utlåning kontanter .

Carl Rosenbaum , en talesman för Mobillan Sverige , det primär företaget till erbjudande SMS- lån på den skandinaviska nation 2006 , insisterade ändå den ogynnsam dom " . överdrivna " var

Han påpekade att lån, som även finns i USA och många europeiska nationer , har rätt - erhållits av svenskarna , välkänd för hög konsumtion vanor och entusiastisk tidiga - adaptrar för helt ny teknik .

" Den enorm framgång ( för SMS- lån ) fångad myndigheterna genom chock , och ... de inte förstå vägen till handtag att " Rosenbaum sagt , beskriva den kritik .

Han insisterade den genomsnittet ålder av hans företaget s klienter var 32 , att deras skatte scenario granskades innan de erhållits en lån , och att organisation s osäkra fordringar räntan var mindre än 2,0 procent , " som är mycket lägre än andra företag i oprioriterade kreditmarknaden . "

Hans yttranden är osannolikt att försäkra svenska myndigheter , som är därför berörs om på ut - of-control skuld bygga upp bland några ungdomlig och låg inkomst svenskarna att de i januari förbjudna räntebetalningar överlägsen till bekostnad från initiala lånet .

Den Huvud fara från splitternya låna systemet är att det ger människor " till möjlighet få kontanter verkligen , ganska snabbt , där kommer spännande impulsiva åtgärder utan väger , " enligt Åkerlund .

Och det finns definitivt mycket folk angelägen för lite snabb kontanter i den beröring av cell telefonknappen .

När lånen dök först i Sverige i mars 2006, medan Mobillan Sverige var enbart på på marknaden finns några 30 liknande företag konkurrerar om klienter i tillstånd idag .

Annons för sms-lån lockar allt : med högt färgade annonser ger snabb kontanter i tunnelbanor , på busshållplatser och av på street , och i papper och på video .

" Ungdomar är utsatta till stam ( till konsumera ) som mycket som vuxna med heltid sysselsättning , " sagt Dick Forslund , ekonom förbereda doktorsexamen avhandling av Stockholm högskolan av Näringsliv , påpekade att för individer med liten eller no - inkomst , sms-lån kan tyckas ett lätt fix för sina konsumtions elände .

" . Ärendet är det är enkel och snabb . De ( unga folks ) är utför innan du tänker på de effekter , " Amy Tran , en 20 - åriga elev , berättade AFP på Stockholms shoppa centrum .

" De wish till Få kläder , gå till den pubar , restaurang , reser ... just nu och kanske inte i en eller två månader , " hon nämns .
 

Asked in Adolescent - 1209 days ago

Tags: Antalet förskott företag har fördubblats i Sverige bara inom fem år 

Answer now
Report abuse
Rate this : 0 0

Ask a Question

Ask now

Categories

© 2013 HubFora Ask Questions. Get Answers. All rights reserved. Powered by Answer Script

Search